MLECZKO PSZCZELE

Mleczko pszczele jest produktem pszczelim wykazującym właściwości odżywcze i biotyczne. Jest produkowane przez gruczoły gardzielowe młodych pszczół-robotnic od 5 do 14 dnia życia. Ma konsystencję gęstej śmietany, jest koloru kremowego, posiada lekko kwaśny smak.
W mleczku pszczelim stwierdzono:
– ponad 20 mikro- i makroelementów (m.in. miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, siarkę);
– 24 aminokwasy;
– enzymy;
– hormony;
– witaminy.
royaljelly1png
cach-tri-mun-cam-bang-sua-ong-chua-1-1
Działanie i zastosowanie:
– stymulacja centralnego układu nerwowego;
– zaleca się stosować w bezsenności, wyczerpaniu, osłabieniu i napięciu mięśni;
– wpływa na regulację procesów przemiany materii;
– chroni tkankę wątroby przed substancjami, toksycznymi;
– obniża poziom glukozy we krwi;
– stosuje się je w leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego;
– chorym w podeszłym wieku poprawia apetyt, większa przyrost wagi, polepsza pamięć i wzrok;
– stosowane jest w leczeniu niewydolności nerek, niewydolności jajników, otyłości, wspomagająco w terapii przeciwnowotworowej;
– stosowane jest w chorobach gardła, oskrzeli, płuc, krtani, w okresie terapii i rekonwalescencji gruźlicy;
– wspomaga leczenie trudno gojących się ran, odleżyn, oparzeń, wrzodów żylakowych, łojotoku skóry, tocznia, liszajów, łysienia plackowatego, stanów zapalnych skóry, zakażeń gronkowcowych, opryszczki, rogowacenia tkanek, nowotworów twarzy;
– przeciwdziała zapaleniu reumatoidalnym stawów oraz artretyzmowi.
Dawkowanie:
Czyste mleczko najlepiej zażywać podjęzykowo (trzymać pod językiem kilka minut). Zaleca się kurację 3-4 tygodniową do 2 miesięcy po 200-300mg dziennie (na czubeczku łyżeczki) powtarzaną dwa razy do roku.
Przechowywanie:
Przechowywane w temperaturze 0-5 stopni C (w lodówce) przez rok nie traci swoich właściwości.
_2808